INDIGO MAKERSPACE SRL 

 Baia Mare | 077-076-1493 | info@flacaradesign.com

ATELIERUL FLACARA DESIGN 

Tehnologia Laser

​Flacara Design | Tehnologie Laser | Baia Mare | 077 -076 -1493 | info@flacaradesign.com | Copyright 2017. All rights reserved.

                                                * * Precizare:  Imaginile prezentate pe acesta pagina sint luate de pe iinternet si au rol ilustrativ.

Prelucrarea prin laser este o tehnologie versatila prin care forma sau proprietatile materialului sunt modificate prin controlarea parametrilor fasciculului laser care interactioneaza cu materialul. Tehnolgia se poate aplica pe o gama larga de materiale.

Prelucrarea materialelor prin tehnologia laser include:
​​Taiere Laser
Prin aceasta procedura materialul este taiat in diverse forme. Energia laser de o anumita putere focalizata pe material penetreaza intreaga grosime a materialului si taie materialul in mod continuu prin deplasarea fasciculului laser pe a anumita traiectorie.Perforarea Laser
Proces similar cu taierea laser. Fasciculul laser este controlat pentru a crea o singura gaura sau un sir de gauri pe material.


Gravura Laser
Gravura laser este o procedură specială de inscripționare a obiectelor din metal, lemn, plastic realizată cu ajutorul laserului. Prin acest procedeu, un fascicul laser focalizat pe un material și deplasat pe o anumita traiectorie are ca efect indepartarea unui strat superficial al acelui material. 


Marcarea cu Laser
Energia fascicolui laser este controlata, iar proprietatile si aspectul materialului pe traiectoria fasciculului sunt modificate prin incalzire/ardere, fara a fi indepartat nici un strat de material.


Crearea de Pliuri cu Laser
Fasciculul laser este controlat pentru a grava o linie pe material care va permite ca materialul sa fie pliat sau taiat cu usurinta de-a lungul ei.